wolontariat1
shutterstock_181873583
wolontariat2

WOLONTARIUSZE EUKLIDESA!

Fundacja Euklidesa prowadzi działalność edukacyjną, społeczną i popularyzatorską oraz kulturalną. W związku z tym zachęcamy do współpracy z nami osoby, które potrafią biegle obsługiwać komputer i posiadają umiejętność redagowania tekstów oraz planowania eventów. Prosimy wszystkich zainteresowanych naszą działalnością o pomoc i wsparcie nas swoją pracą. Aby włączyć się w działanie Fundacji Euklidesa trzeba tylko umieć posługiwać się komputerem, posiadać dostęp do globalnej sieci oraz kochać naukę i książki. Internet to doskonałe narzędzie dzięki któremu w wiele projektów bezinteresownie, na zasadach wolontariatu może się włączyć mnóstwo osób po to by pomagać innym.

Wirtualny wolontariat może mieć wiele twarzy. Jest nim m.in. nieodpłatne udzielanie porad w sieci, tworzenie grup pomocy, współpraca przy promocji, tłumaczeniach, projektach graficznych, prowadzenie e-kampanii społecznych, budowanie baz informacji, czy też pomoc w nauce i e-korepetycje. Do e-wolontariatu nie jest nawet koniecznie potrzebny komputer. Wirtualny wolontariusz do pracy może wykorzystać telefon, tablet czy smartphone. Wolontariusze, którzy wykorzystują Internet po to by czynić coś dobrego mogą pracować wszędzie i o każdej porze. W ostatnim czasie taka forma pomagania zyskuje coraz więcej zwolenników ze względu na łatwość darowania własnej pracy dla dobra wspólnego nawet przez osoby mieszkające w znacznej odległości od siedziby organizacji.

Zapraszamy osoby, które w ramach wolontariatu będą prowadziły poszczególne projekty.

Zadania, do których poszukujemy e-wolontariuszy:

• prowadzanie i aktualizacja naszej strony na portalu Facebook.pl
  • promocja działań Fundacji na portalach społecznościowych
  • zamieszczanie artykułów na stronach gazet internetowych
  • wyszukiwanie potencjalnych partnerów
  • wyszukiwanie książek do serwisu MĄDRE KSIĄŻKI
  • przygotowywanie oferty szkoleniowej Fundacji

Nasi e-wolontariusze będą mieli osobną umowę o wolontariat, własną skrzynkę mailową do celów kontaktowych oraz koordynatora nadzorującego pracę grupy e-wolontariuszy.

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt na adres mailowy: info@fundacjaeuklidesa.org